Epta paziņo par kopuzņēmuma ar Viessmann Refrigeration Solutions slēgšanu

News_02

Epta S.p.A. un Viessmann Refrigeration Solutions (“VRS”) paziņo, ka pēc pretmonopola iestāžu apstiprinājuma ir veiksmīgi pabeigts 2023. gada 18. jūlijā paziņotais darījums, kura mērķis bija izveidot jaunu līderi komerciālās dzesēšanas jomā Centrāleiropā un Ziemeļeiropā.

Saskaņā ar darījumu visas VRS komerciālās dzesēšanas darbības Vācijā, Polijā, Čehijā, Slovākijā, Dānijā, Somijā, Zviedrijā, Norvēģijā un Baltijas valstīs, kā arī Epta darbības Vācijā, Polijā, Dānijā, Somijā un Norvēģijā tika nodotas Epta Central North Europe B.V. – jaunajam uzņēmumam, kas tika izveidots Epta vadītā kopuzņēmuma ietvaros, kura apgrozījums pārsniegs 400 miljonus un kurā strādās 1600 darbinieku.

Tagad, kad darījuma noslēgšana ir pabeigta, Epta un VRS var koncentrēties uz savas līderpozīcijas nostiprināšanu Centrāleiropā un Ziemeļeiropā, paplašinot tīklu un nodrošinot, ka abu uzņēmumu klienti un partneri gūst labumu no plašāka produktu un pakalpojumu klāsta, kas izriet no to attiecīgo darbību sinerģiskas integrācijas.

“2023. gads būs būtisks grupas izaugsmei,” saka Epta prezidents un izpilddirektors Marko Nočivelli (Marco Nocivelli). “Mērķis ir palielināt mūsu darbības mērogu un nostiprināt mūsu kā zaļās pārkārtošanās veicinātāja lomu, papildinot pakāpenisku organisko izaugsmi ar jaunu alianšu veidošanu. Abu darījumu noslēgšana iezīmē mums īpaši nozīmīgu attīstības un konsolidācijas brīdi ārkārtīgi svarīgā reģionā: mēs varam izmantot jaunas rūpnieciskās un komerciālās sinerģijas, uzlabojot mūsu spēju būt par vienotu tirdzniecības pakalpojumu sniedzēju ar pilnīgu ilgtspējīgu produktu un pakalpojumu piedāvājumu un plašu klātbūtni Ziemeļeiropā un Centrāleiropā.”

Šis kopuzņēmuma līgums neietekmē Epta uzņēmējdarbību Rietumeiropā un Dienvideiropā, Tuvajos Austrumos, Latīņamerikā, ASV, kā arī Āzijas Klusā okeāna reģionā un Okeānijā.

Darījums neietver VRS tīro un atvēsināšanas telpu risinājumu darbību. Arī VRS ražotne Hofā (Vācijā), saistītie tirdzniecības uzņēmumi un Viessmann Technologies paliek Viessmann grupas sastāvā.