Epta teatab ühisettevõtte sulgemisest Viessmann Refrigeration Solutions'iga

News_02

Epta S.p.A. ja Viessmann Refrigeration Solutions (VRS) teatavad, et pärast konkurentsiameti heakskiitu on nad edukalt lõpule viinud 18. juulil 2023. aastal väljakuulutatud tehingu, mille eesmärk on luua uus juhtpositsioon kaubandusliku külmutustehnika valdkonnas Kesk- ja Põhja-Euroopas.

Tehingu kohaselt on kogu VRSi ärikülmutusega seotud tegevus Saksamaal, Poolas, Tšehhi Vabariigis, Slovakkias, Taanis, Soomes, Rootsis, Norras ja Balti riikides ning Epta tegevus Saksamaal, Poolas, Taanis, Soomes ja Norras üle viidud Epta Central North Europe B.V.-le, mis on Epta juhitud ühisettevõtte raames loodud uus ettevõte, mille käive on üle 400 miljoni ja mille töötajate arv on 1600.

Nüüd, kui sulgemine on lõpule viidud, saavad Epta ja VRS keskenduda oma juhtpositsiooni tugevdamisele Kesk- ja Põhja-Euroopas, laiendada oma võrgustikku ja tagada, et mõlema ettevõtte kliendid ja partnerid saaksid kasu laiemast toodete ja teenuste valikust, mis tuleneb nende vastavate tegevuste sünergilisest integreerimisest.

"2023. aasta kujuneb kontserni kasvu jaoks otsustavaks aastaks," ütles Epta president ja tegevjuht Marco Nocivelli. "Eesmärgiks on suurendada meie mastaapi ja tugevdada meie rolli rohelise ülemineku võimaldajana, millega kaasneb järkjärguline orgaaniline kasv koos uute liitude loomisega. Ühisettevõtte sulgemine tähistab meie jaoks eriti olulist hetke arengu ja konsolideerumise seisukohalt väga olulises piirkonnas: me võime kasutada ära uusi tööstuslikke ja kaubanduslikke sünergiaid, suurendades oma võimet olla kõikehõlmav teenusepakkuja, kellel on täielik säästvate toodete ja teenuste pakkumine ning kapillaarne kohalolek Põhja- ja Kesk-Euroopas."

Epta äritegevus Lääne- ja Lõuna-Euroopas, Lähis-Idas, Ladina-Ameerikas, USAs ning Aasia ja Vaikse ookeani piirkonnas ja Okeaanias ei ole sellest ühisettevõtte lepingust mõjutatud.

Tehing ei hõlma VRSi puhta- ja külmutusruumide lahendustega seotud tegevusi. VRSi tootmisüksus Hofis (Saksamaa), sellega seotud müügiettevõtted ja Viessmann Technologies jäävad samuti Viessmann Groupi koosseisu.